Δημιούργησε μία νέα startup στην Ναυτιλία!

1 cruiseinn15 sailors

Tαξιδεύοντας στο Αιγαίο με το CruiseInn και την Celestyal Cruises.

Το CruiseInn είναι ένας επιχειρηματικός διαγωνισμός δημιουργίας νέων startup επιχειρήσεων που διεξάγεται πάνω σε ένα κρουαζιερόπλοιο που πλέει στα νερά του Αιγαίου. Φέτος διοργανώνεται για τρίτη χρονιά και προσκαλεί νέους επαγγελματίες, απόφοιτους και φοιτητές στον τομέα της Ναυτιλίας να συμμετάσχουν σε μία μοναδική εμπειρία επιχειρηματικότητας.

Η συμπαραγωγή του ThinkBiz και της Celestyal Cruises επανέρχεται στις 23-29 Ιουνίου και εκτός της Ναυτιλίας δίνει έμφαση επίσης στην ανάπτυξη νέων startups στον Τουρισμό και την Οινογαστρονομία. Πρόκειται τρεις για στρατηγικούς τομείς που CruiseInn και Celestyal Cruises έχουν αναγνωρίσει ως «πυλώνες» ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.
Είσαι 18-30 ετών, φοιτητής, απόφοιτος ή νέος επαγγελματίας στους τομείς της Πληροφορικής, του Design, του Τουρισμού, της Ναυτιλίας, των Τροφίμων & Ποτών, του Business ή του Μάρκετινγκ; Έχεις μια καινοτόμο ιδέα που θέλεις να μοιραστείς με ανθρώπους που έχουν ίδια ενδιαφέροντα και ανησυχίες; Θέλεις να συνεισφέρεις τα skills σου σε μία επιχειρηματική ομάδα και να συμμετάσχεις στη δημιουργία μίας νέας startup; Τότε το CruiseInn είναι η ιδανική ευκαιρία για εσένα!

Το CruiseInn εισάγει και φέτος μία νέα καινοτομία, καθώς, σε στρατηγική συνεργασία με εταιρείες-ηγέτες στους προαναφερθέντες κλάδους, θα ανατεθούν στους συμμετέχοντες πραγματικά επιχειρηματικά «challenges», με σκοπό την δημιουργία νέων τεχνολογικών προϊόντων ή υπηρεσιών που έρχονται να καλύψουν νέες ανάγκες των αγορών ή να λύσουν ένα υπαρκτό πρόβλημα. Χωρίς αυτό, πάντως, να περιορίζει την ανάπτυξη νέων ιδεών των ίδιων των συμμετεχόντων! Έτσι, το CruiseInn στοχεύει στην σύνδεση των νέων επαγγελματιών με τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων με σκοπό την δημιουργία συνεργιών και στρατηγικών συνεργασιών.

Οι 35 συμμετέχοντες θα επιλέξουν την ομάδα στην οποία θέλουν να συμμετάσχουν και θα αναπτύξουν μέσα στις 7 ημέρες του ταξιδιού την δική τους startup. Στο τέλος, οι ιδέες και τα πρωτότυπα που έχουν αναπτύξει οι ομάδες θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή με στόχους καθορισμένους από την αρχή του διαγωνισμού. Οι 3 καλύτερες ομάδες θα λάβουν υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης από τους συνεργάτες του CruiseInn, ενώ το βραβείο για την νικήτρια ομάδα είναι χρηματικό έπαθλο 3.500 ευρώ από την Celestyal Cruises!

Φέτος το CruiseInn ταξιδεύει με το Celestyal Nefeli και θα επισκεφθεί Σαντορίνη, Σμύρνη, Ναύπλιο, Χανιά, Ρόδο, Τσεσμέ και Μύκονο. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, μέντορεςμε εμπειρία σε συγκεκριμένους τομείς δημιουργίας ενός προϊόντος και ανάπτυξης μίας επιχείρησης θα συμβουλεύουν τους συμμετέχοντες.Μάλιστα, σε κάθε προορισμό θα έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν με τα τοπικά οικοσυστήματα και να λάβουν feedback για το αν οι ιδέες τους μπορούν να δουλέψουν στην πράξη.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του CruiseInn δεν ολοκληρώνεται εκεί, καθώς την ημέρα πριν από την αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό bootcamp, το οποίο με τη συμμετοχή νέων στελεχών από τον χώρο του τεχνολογικού και παραδοσιακού επιχειρείν θα προετοιμάσει τους επιβάτες του CruiseInn πάνω στα βασικά επιχειρηματικά concepts.

Η συμμετοχή για τον κάθε επιβάτη του CruiseInn ανέρχεται σε 150 ευρώ και συμπεριλαμβάνει το πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τον ναύλο, τους λιμενικούς φόρους και όλες τις νόμιμες επιβαρύνσεις, δωρεάν διαμονή και πλήρη διατροφή για 7 ημέρες στο Celestyal Nefeli.

Αιτήσεις μπορουν να υποβληθούν μέχρι τις 15 Μαΐου, ώστε να υπάρχει η ευκαιρία να σαλπάρετε με το πλοίο της νεανικής επιχειρηματικότητας. Οι 35 συμμετέχοντες του CruiseInn 2017 θα επιλεγούν κατόπιν συνέντευξης.

Το CruiseInn συνδιοργανώνεται από το ThinkBiz, τον πρώτο σύλλογο επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα με έδρα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και την Celestyal Cruises, τη μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας με αφετηρία τα ελληνικά λιμάνια.

eep logo