Πρώτο Βραβείο για το ΤoposText© στα Digital Humanities Awards 2016

1 ToposText 3

 Στην κατηγορία της καλύτερης ψηφιακής εφαρμογής για το ευρύ κοινό

Σπουδαία διάκριση για την ιστοσελίδα και εφαρμογή ToposText© που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στα διεθνή βραβεία «Digital Humanities Awards 2016».
 Το ToposText© κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία της καλύτερης ψηφιακής εφαρμογής για το ευρύ κοινό (Best Use of Digital Humanities for Public Engagement).


Μέσω του θεσμού των «Digital Humanities Awards» βραβεύονται ψηφιακές εφαρμογές, οι οποίες σχετίζονται με τις ανθρωπιστικές επιστήμες, ενώ η ανάδειξη των νικητών γίνεται αποκλειστικά μέσω ανοιχτής ψηφοφορίας του κοινού. Η διάκριση αυτή αποτελεί μια αναγνώριση της προσπάθειας των δημιουργών από το διεθνές κοινό, καθώς διαγωνίζονται ψηφιακά μέσα υψηλότατου επιπέδου από πολύ σημαντικούς φορείς του εξωτερικού.

Εμπνευστής του ToposText©είναι ο Brady Kiesling, αρχαιολόγος-ιστορικός, πρώην μέλος της διπλωματικής αποστολής των Η.Π.Α. και μέλος της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα. Την υλοποίηση ανέλαβε η εταιρεία λογισμικού Pavla A.E. Αρωγός σε κάθε στάδιο της προσπάθειας αυτής είναι το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Το ToposText©, ένα πρωτοποριακό εργαλείο το οποίο προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους χρήστες, συνδέει τις αρχαίες πηγές με τον γεωγραφικό χώρο στον οποίο αναφέρονται μέσα από έναν διαδραστικό χάρτη. Επιπλέον, περιλαμβάνει πληροφορίες για περισσότερες από 5.350 αρχαίες τοποθεσίες, σύγχρονα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το ToposText©.

eep logo