Ξεκινά το “Καρναβάλι 2016” στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

IMG785


 Έναρξη των εκδηλώσεων το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 από το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού
 Μεγάλη συμμετοχή από φορείς και σχολεία της πόλης στις καρναβαλικές προετοιμασίες
 Αποκριάτικο σαφάρι στον Ταύρο
 Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, ξεκινούν οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, με την παραδοσιακή μίνι παρέλαση από το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού. Με αφετηρία τον Ηλεκτρικό Σταθμό Μοσχάτου στις 12.00 το μεσημέρι και τέρμα την Πλατεία Μεταμορφώσεως, η οργανωτική ομάδα και τα πληρώματα του Χαμένου Θησαυρού θα σκορπίσουν το κλίμα της αποκριάς στη Λεωφόρο Μακρυγιάννη, κηρύσσοντας την έναρξη του παιχνιδιού τους! Μαζί τους για 3η συνεχή χρονιά το Βραζιλιάνικο συγκρότημα κρoυστών Quilombo!
Στο κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού, ένα πολύχρονο θεσμό για το καρναβάλι και την πόλη μας, συμμετέχουν ομάδες 4 έως 10 ατόμων, ηλικίας από 14 ετών και άνω, οι οποίες παίρνουν μέρος σε μία σειρά από δοκιμασίες και παιχνίδια προκειμένου να μαζέψουν πόντους και να αναδειχτούν νικητές. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η παρουσία του Κυνηγιού και στην Μεγάλη Παρέλαση του Καρναβαλιού.

Και αυτή τη χρονιά η διάθεση συμμετοχής στις καρναβαλικές μας παρελάσεις από τα σχολεία και τους φορείς της πόλης μας είναι μεγάλη, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν τα πληρώματα πάνω στη θεματολογία τους και τις κατασκευές των στολών τους. Ιδιαίτερα αυξημένες είναι και οι συμμετοχές από ομάδες εκτός της πόλης, οι οποίες κατεβάζουν πληρώματα και ετοιμάζονται για τη μεγάλη παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής, 6 Μαρτίου 2016 στη Λεωφόρο Μακρυγιάννη. Η Νυχτερινή παρέλαση θα πραγματοποιηθεί για 2η χρονιά φέτος στον Ταύρο, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016.

Στη σελίδα του Δήμου: www.dimosmoschatou-tavrou.gr έχει αναρτηθεί η φόρμα συμμετοχής για τις Καρναβαλικές Παρελάσεις του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Παράλληλα, στη σελίδα του Δήμου υπάρχει ειδική ενότητα στην οποία μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για τη θεματολογία των πληρωμάτων και για τους τρόπους συμμετοχής στην Μεγάλη Παρέλαση. Η ενότητα ενημερώνεται καθημερινά, κάθε φορά που ένα πλήρωμα στέλνει νέες πληροφορίες.
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα λήξουν την καθαρά Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016 με τα παραδοσιακά κούλουμα. Όλο το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου θα αναρτηθεί στη σελίδα του Δήμου.

eep logo