«Η κοινωνία συναντά τη σύγχρονη Βιολογία»

P2131467

Το Ράλλειο Γενικό Λύκειο Θηλέων Πειραιά και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων Πειραιά διοργάνωσε στις 12 και 13 Φεβρουαρίου με τη συνεργασία και συμμετοχή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, των Σχολικών Συμβούλων ΠΕ04 της ΔΔΕ Πειραιά και του ΕΚΦΕ Πειραιά -Καλλίπολης 2016, την 10η Διημερίδα Βιολογίας με τίτλο:
«Η κοινωνία συναντά τη σύγχρονη Βιολογία».

Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά ο «Άγιος Παύλος».
Την έναρξη των εργασιών πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Γιάννης Παντής.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής περιελάμβανε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Βιολογία και Ηθική στον 21ο αιώνα» κατά την οποία οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις τους στους επιστήμονες. Το Σάββατο μαθητές και καθηγητές παρακολούθησαν εισηγήσεις για σύγχρονα ζητήματα της Βιολογίας (Έρευνα για την ανάπτυξη φαρμάκων και την εφαρμογή της στην καθημερινότητα, η σιωπηλή δύναμη των φυτών, η γενετική ποικιλότητα).

Καινοτομία αποτέλεσε το βιωματικό εργαστήριο "Πέφτει η νύχτα στο... Ράλλειο" το μεσημέρι του Σαββάτου στο οποίο έλαβαν μέρος 50 μαθητές από διάφορα Λύκεια της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Πρόκειται για ένα εργαστήριο-παιχνίδι μυστηρίου, γρίφων και δεξιοτήτων που διοργάνωσαν νέοι Βιολόγοι μέλη της ΠΕΒ.

eep logo