Ανατροπή με Πρόεδρο Μητσοτάκη στη Νέα Δημοκρατία

mitsotakis microfona
Πρωτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κόντρα στα προγνωστικά που ήθελαν τον ανθυποψήφιό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να κόβει πρώτος το νήμα των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας έβγαλαν οι γαλάζιες κάλπες.
Με καταμετρημένο το 69% της επικράτειας, ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 51,2% έναντι 48,8% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η ροή των αποτελεσμάτων δείχνει τάση για περαιτέρω άνοιγμα της ψαλίδας καθώς ενσωματώνονται σταδιακά τα μεγάλα εκλογικά τμήματα της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας. Η εξέλιξη δείχνει ότι ο κ. Μητσοτάκης ανέτρεψε τα προγνωστικά και θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Κυριακής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο γραφείο του στην οδό Χαλκοκονδύλη, όπου τον περίμεναν δεκάδες φίλοι και ψηφοφόροι του, αλλά και ο Αδωνις Γεωργιάδης που αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών είχε ταχθεί υπέρ του κ.Μητσοτάκη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε ήδη τα συγχαρητήρια του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τηλεφωνικά. Ο κ.Μεϊμαράκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ.Μητσοτάκη. Τον κ.Μητσοτάκη συνεχάρη τηλεφωνικά και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρώτος, πάντως, που έσπευσε να συγχαρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και εκ των διεκδικητών της ηγεσίας στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, Απόστολος Τζιτζικώστας.


Πηγή : in.gr

eep logo