Νωρίτερα η καταβολή συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας

syntakseis trapeza

Έως και δεκαοκτώ μέρες νωρίτερα σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό θα καταβληθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα ΟΑΕΔ για το μήνα Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος αποφάσισε την καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου μεταξύ 21-23 Δεκεμβρίου, ενώ νεότερεςς πληροφορίες αναφέρουν πως τα επιδόματα του ΟΑΕΔ θα καταβληθούν στις 18 Δεκεμβρίου.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας:
* Οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου αντί για τις 4 Ιανουαρίου 2016.
* Οι συντάξεις όλων των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, Δημόσιο κ.λ.π.) θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου αντί για τις 30 Δεκεμβρίου 2015.
Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr στο αυριανό Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού θα υπάρξει εισήγηση των αρμόδιων οικονομικών υπηρεσιών για να πληρωθούν οι δικαιούχοι όλων των επιδομάτων την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως κανονικά η καταβολή των επιδομάτων του ΟΑΕΔ έπρεπε να γίνει στο χρονικό διάστημα 19 Δεκεμβρίου (σ.σ. πρακτικά στις 21 Δεκεμβρίου λόγω του ότι η 19/12 "πέφτει" Σαββάτο) με 5 Ιανουαρίου. Ωστόσο, η διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε να συγκεντρώσει όλες τις πληρωμές σε μία ημερομηνία πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Έτσι η καταβολή των συγκεκριμένων παροχών θα γίνει κατά δεκαοκτώ μέρες νωρίτερα.
Συγκεκριμένα στις 18 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν:
* τα τακτικά επιδόματα ανεργίας
* τα Δώρα Χριστουγέννων σε δικαιούχους επιδομάτων ανεργίας
* τα επιδόματα μακροχρόνιας ανεργίας
* τα επιδόματα μητρότητας

Πηγή: capital.gr

 

eep logo