Απεργία κόντρα στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό

naftergates stop

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Γενική απεργία έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Δεκέμβριο. Στην απεργία θα συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.
Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Κινητοποιήσεις για την ίδια ημέρα ανακοίνωσε και το ΠΑΜΕ, το οποίο καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να σημάνουν γενικό πανελλαδικό-πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό.
Η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Ομονοίας.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας την Πέμπτη από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.
Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη.
Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή 78Ν «ΚΤΕΛ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 10.10 το βράδυ έως τις 6.25 το πρωί.
Επίσης θα κινηθεί ένα ειδικά διασκευασμένο λεωφορείο για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ στην πρωινή και ένα στην απογευματινή βάρδια.

Απεργία και στα λιμάνια

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι ΠΝΟ και ΟΜΥΛΕ, με αποτέλεσμα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας να μείνουν ακινητοποιημένα από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Στην απεργία συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.
Αποχή ανακοίνωσαν και οι δικηγόροι της Αθήνας αντιδρώντας στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και στην επικείμενη εφαρμογή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η ΟΛΜΕ.

Οι δημοσιογράφοι σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, όπως αποφάσισε η ΠΟΕΣΥ, έκαναν απεργία την Τετάρτη.

eep logo