«Έφυγε» ο Γιάννης Κακουλίδης

kakoulidis ouzaki

Μια πολυσχιδής και πολυτάλαντη ευγενική προσωπικότητα, ο Γιάννης Κακουλίδης έφυγε το Σάββατο το πρωί από την ζωή, σε ηλικία 69 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο. Συγγραφέας, διαφημιστής, αλλά και ενεργός πολιτικά ο Γ. Κακουλίδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1946. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και νομικά στο Παρίσι. Έγραψε ποίηση, θέατρο, πεζό, κινηματογραφικά σενάρια και στίχους για πάνω από πεντακόσια γνωστά ελληνικά τραγούδια. Ποιήματά του δημοσιεύτηκαν σε πολλά περιοδικά, ελληνικά και ξένα, μεταφρασμένα στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ουγγρικά, καθώς και σε ανθολογίες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Αμερική και την Ουγγαρία.
Τιμήθηκε δύο φορές με το Α΄ βραβείο του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης (1965 και 1972). Μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, της Γαλλικής Εταιρείας Συγγραφέων, Συνθετών και Εκδοτών, της Ένωσης Μουσικοσυνθετών-Στιχουργών Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Σεναριογράφων.
Συνεργάστηκε ως αρθρογράφος με τα περιοδικά Αντί, Ένα, Money and Life, KΡΑΜΑ, τις εφημερίδες Έθνος και Ελεύθερος Τύπος, Real News. H παρουσία του στην πολιτική σκηνή ήταν επίσης έντονη. Με πλούσια συνδικαλιστική δράση προδικτατορικά στο φοιτητικό κίνημα και στη Νεολαία Λαμπράκη, συνέχισε την πολιτική δράση από τις γραμμές της ΕΔΑ κατά τη μεταδικτατορική επανασύστασή της. Διετέλεσε αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΑ, υποψήφιος ευρωβουλευτής της στη λίστα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του 1984 και υποψήφιος Επικρατείας του Συνασπισμού στις εθνικές εκλογές του 1996.
Ο Γιάννης Κακουλίδης είχε επιλεγεί από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για να αναλάβει σύμβουλός του σε θέματα επικοινωνίας και ήταν υποψήφιος βουλευτής το 2012.
Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι μέχρι το βράδυ του Σαββάτου από τον πολιτικό κόσμο είχε θυμηθεί τον Γιάννη Κακουλίδη μόνο ο πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Μειμαράκης, ο οποίος μάλιστα σε δήλωση του εκτός των άλλων χαρακτηρίζει την προσφορά του στο δημόσιο βίο «καθολικά αναγνωρισμένη», σημειώνοντας πως ο εκλιπών «άφησε παράδειγμα ήθους και ευπρέπειας.

Η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα ατις 3 το μεσημέρι, στο ναό του Αγίου Σεραφείμ, στην Παλιά Πεντέλη.

eep logo