Καιρός για θάλασσα!

paidakia paralia

Καλοκαίρι σήμερα σε όλη την Ελλάδα με υψηλές θερμοκρασίες – πτώση το Σαββατοκύριακο

Ζέστη ασυνήθιστη για την εποχή, με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 34 βαθμούς Κελσίου θα επικρατήσουν στην Αττική, αλλά και σε πολλές περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας για σήμερα Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα κατέβει σταδιακά από το βράδυ και θα έχουμε ένα δροσερό Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά, την Πέμπτη η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας αναμένεται να φτάσει τους 33 βαθμούς στην Αττική, και τους 34 βαθμούς σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Στους 32 θα φτάσει στη Θράκη, τα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Αισθητά χαμηλότερες θα είναι οι θερμοκρασίες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς. Σε αυτό το επίπεδο θα είναι η θερμοκρασία και στη Θεσσαλονίκη.

Το απόγευμα η ΕΜΥ προβλέπει καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα βορειοανατολικά, ενώ ο υδράργυρος θα αρχίσει να σημειώνει πτώση από τα βόρεια το βράδυ.

Την Παρασκευή αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο, καθώς οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο. Την Κυριακή, όμως, αναμένεται μικρή περαιτέρω πτώση.

Pin It

eep logo