Ο Β.Κορκίδης για τις Κυριακές: Το μέτρο απαξιώθηκε μόνο του..

agora katastimata

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης σχολίασε την έναρξη της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου 2015 και την ημι-λειτουργία των καταστημάτων τη Κυριακή και κάλεσε εργοδότες και εργαζομένους να κάνουν υπομονή μέχρι να μπει τέλος στο μέτρο αυτό. Ο Β.Κορκίδης σημειώνει:

"...Η ΕΣΕΕ καλεί εργοδότες και εργαζόμενους του εμπορίου, να κάνουμε λίγη ακόμα υπομονή, αφού γνωρίζουμε καλά, οτι ο νόμος αλλάζει με νόμο. Ελπίζουμε λοιπόν ότι σύντομα θα μπεί ένα τέλος στις "αχρείαστες" Κυριακές και στα αποτυχημένα πειράματα που έχει υποστεί η ελληνική αγορά από τις κατά παραγγελία "εργαλειοθήκες".

Οι δύο ενδιάμεσες περίοδοι εκπτώσεων, αντί για 10ήμερα προσφορών, ως γνωστό, υιοθετήθηκαν για να προστεθούν άλλες δύο Κυριακές λειτουργίας των καταστημάτων, αφού αφενός γίνονται σε λάθος εποχή λόγω νέων παραλαβών εμπορευμάτων και αφετέρου γιατί απαξιώνουν τις παραδοσιακές τακτικές εκπτώσεις σε κάθε τέλος εποχής.

Ως εκ τούτου, αναφορικά με τη Κυριακή 3 Μαίου, δεν αξίζει τον κόπο ούτε να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα, ούτε βέβαια να διαμαρτυρηθούμε για ένα μέτρο που απαξιώθηκε από μόνο του. Εν´ τω μεταξύ σεβόμαστε ένα θνησιγενή νόμο και προσπαθούμε να συνενοηθούμε και να συμφωνήσουμε, ώστε τελικά να υιοθετηθεί ένας κοινά αποδεκτός, Κώδικας Δεοντολογίας & Λειτουργίας της ελληνικής αγοράς.

eep logo