Ο «Κάτω Παρθενώνας» στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

kato parthenonas

Ένας χρηματιστής κι ένας άστεγος στην Ελλάδα του σήμερα...

Μια συνάντηση, μια νύχτα, μια απόφαση,
μπορεί ν΄ αλλάξει τις ζωές μας;

O «Κάτω Παρθενώνας» του Μηνά Βιντιάδη παρουσιάζεται την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης) στις 9 το βράδυ. Η σκηνοθεσία είναι της Βάνας Πεφάνη και πρωταγωνιστούν οι : Λεωνίδας Κακούρης και Χρήστος Σαπουντζής. Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα η χρήση μη ιατρικής μάσκας κατά την είσοδο και μέχρι την τοποθέτηση κάθε θεατή στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του, είναι υποχρεωτική.

Λίγα λόγια για το έργο
Στην Ελλάδα του σήμερα, ένας χρηματιστής και ένας άστεγος διαπραγματεύονται μια «συνεργασία» που ισορροπεί εφιαλτικά ανάμεσα στην ιδεολογία και τη δικαιολογία, τη φτώχεια και την ηθική εξαθλίωση, την ευκαιρία και την καταστροφή, τη δολοφονία και τη σωτηρία. Σε έναν κόσμο που κυβερνούν οι τράπεζες και οι οίκοι αξιολογήσεων, οι ήρωες έχουν, κυρίως, ν’ αντιμετωπίσουν τους προσωπικούς του δαίμονες.
Δυνατός σε αυτή τη μάχη δεν είναι, πια, αυτός που έχει τα χρήματα. Είναι αυτός που έχει το μαχαίρι. Το παιχνίδι σκληραίνει. Οι αλήθειες πονάνε όσο βγαίνουν στο φως…
Κι όπως λέει και ο συγγραφέας, «σ’ ένα καλά κρυμμένο μικρό χωριό κάτω από την Ακρόπολη ζούμε όλοι»…


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Κύπρου και Προύσσης

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Γενική είσοδος: 12€
Μειωμένη τιμή:10€ για φοιτητές και ανέργους (με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας)

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από το Κέντρο Πολιτισμού Νίκαιας (Αχιλλέως 15, πίσω από τις πρώην σχολές του Ηράκλειτου) από Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00-14.00.
Πληροφορίες: 2104906021/4912635

 

Pin It

eep logo