Εν όψει του αγώνα με την Γούλβς...

olympiakos

Ενώ ο Θρύλος πάει για μια ακόμη - μετά την Άρσεναλ - έκπληξη και πρόκριση μέσα στην Αγγλία εις βάρος της Γούλβς, το καταξιωμένο κιθαριστικό σύνολο Piraeus Guitar Trio ερμηνεύει τον Ύμνο του Θρύλου σε μία διασκευή για κλασικές κιθάρες του φημισμένου σολίστ και καθηγητή Βασίλη Μαστοράκη.

Η μουσική σύνθεση είναι του Σπύρου Βαλσαμάκη και ο συμβολισμός αυτής της διαφορετικής μουσικής προσέγγισης είναι η σύνδεση του πολιτισμού με τον αθλητισμό μέσω της κλασικής κιθάρας, του πιο ίσως λαϊκού οργάνου από τα λεγόμενα κλασικά, τιμώντας έτσι έναν από τους λαοφιλέστερους αθλητικούς συλλόγους παγκοσμίως.

To Piraeus Guitar Trio, είναι ένα από τα κύρια σύνολα του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και αποτελείται από τους νεαρούς πολυβραβευμένους κιθαριστές, Γιώργο Γκόλγκαρη και Ηλία Μαστοράκη, οι οποίοι έχουν συμπράξει ως σολίστ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, αλλά και τον Στέλιο Γκόλγκαρη διεθνούς φήμης σολίστ με αποκλειστικό συμβόλαιο στην Sony Classical - BMG!
Μεταξύ άλλων διακρίσεων, το Piraeus Guitar Trio έχει συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Κιθάρας: Πειραιά, Κρήτης, Πελοποννήσου, Αμφίκαιας, Βόλου - Μαγνησίας, Καρδίτσας, Ιονίων Νήσων, καθώς και στην Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού.
Έχει εμφανιστεί επίσης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Κινηματοθέατρο Παλλάς στην Λευκωσία της Κύπρου, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, στην Ελληνική Τηλεόραση, ενώ τα μέλη του έχουν συμπράξει με την Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα στις συναυλίες της, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Ηρώδειο.

Ακούστε τον Ύμνο του Ολυμπιακού από το Piraeus Guitar Trio

 

Pin It