Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Β.Μπόγρη - Δ.Κατσικάρη

mpogrh katsikaris

Για σειρά εργασιών της Περιφέρειας στην περιοχή του Γαλατά

Με επιστολή της η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Βασιλική Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη έδωσε την απάντησή της στον Περιφερειακό Σύμβουλο της Παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» Δ. Κατσικάρη, σχετικά με επιστολή του για εργασίες της Περιφέρειας στον Γαλατά
σημειώνοντας πως: «Ο κύριος Κατσικάρης είτε δε γνωρίζει την νομοθεσία που καθορίζει την αρμοδιότητα των οδικών δικτύων στη συγκεκριμένη περιοχή ή εξυπηρετεί τοπικές πολιτικές σκοπιμότητες. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει το έργο της χωρίς να επηρεάζεται από καταγγελίες που εκθέτουν τους καταγγέλλοντες»

Η κα. Μπόγρη τονίζει πως η απάντηση των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής στα ερωτήματα της καταγγελίας του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης του Κυρίου Γ. Σγουρού, κύριου Δ. Κατσικάρη καταδεικνύουν ότι ο κύριος Κατσικάρης είτε δε γνωρίζει την νομοθεσία που καθορίζει την αρμοδιότητα των οδικών δικτύων στη συγκεκριμένη περιοχή ή εξυπηρετεί τοπικές πολιτικές σκοπιμότητες.

Υπστηρίζει δε ότι "ο κ.Κατσικάρης παρουσιάζει ως δήθεν επιχείρημα υποτιθέμενης παρανομίας το ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης του Γαλατά του έτους 1952, το οποίο αφορά στις γενικές κατευθύνσεις των χρήσεων γης, στα όρια των προς ρυμοτόμηση ζωνών, στην οργάνωση των οικοδομικών τετραγώνων, στον καθορισμό των κοινόχρηστων, κοινωφελών και οικοδομήσιμων χώρων, στους όρους δόμησης, στα διαγράμματα των δικτύων υποδομής, στις ζώνες γεωλογικής καταλληλότητας και στα ρέματα (βλ. ν.4269/2014), που ουδεμία σχέση έχουν με την αρμοδιότητα συντήρησης του οδικού δικτύου. Αυτή η αρμοδιότητα καθορίζεται σαφέστατα και ξεκάθαρα στο ΦΕΚ 1787/τΒ/2007 σύμφωνα με το οποίο ασκούν τις αρμοδιότητές τους οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής απαρέγκλιτα και με συνέπεια μέχρι σήμερα.

Με δεδομένο ότι ο κύριος Κατσικάρης υπήρξε στο παρελθόν Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Νήσων, όφειλε να γνωρίζει το συγκεκριμένο θέμα και σε κάθε περίπτωση θα μπορούσε να ζητήσει ενημέρωση από τις υπηρεσίες μας. Ωστόσο προτίμησε με καταγγελίες και απειλές να προσπαθήσει να σταματήσει ένα έργο που έχει να κάνει με την ασφάλεια του πολίτη και το θέλει η τοπική κοινωνία και ο Δήμος.
Η συμπεριφορά του αυτή προφανώς προσβάλει την πορεία του καθώς και την παράταξη του, μιας και στρέφεται εναντίον της τοπικής κοινωνίας αμφισβητώντας αρμοδιότητες νομικά κατοχυρωμένες του φορέα που έχει εκλεγεί να υπηρετεί .
Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει το έργο της χωρίς να επηρεάζεται από καταγγελίες που εκθέτουν τους καταγγέλλοντες".

Ακολούθως ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων και νυν Περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά Δημήτρης Κατσικάρης, απάντησε «Ευχαριστώ την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων που επιβεβαιώνει πανηγυρικά τις καταγγελίες μου για τις παράνομες εργασίες της Περιφέρειας στον Γαλατά»

Συγκεκριμένα τόνισε πως «Με χθεσινή επιστολή μου, ζήτησα από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη να παρέμβει προκειμένου να σταματήσουν οι παράνομες ασφαλτικές εργασίες και παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων στο κέντρο του Γαλατά, σε καθαρά δημοτικό δίκτυο και χερσαία ζώνη λιμένος, δεδομένου ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει εκεί καμία αρμοδιότητα, παρά μόνον στο Επαρχιακό δίκτυο που δεν περιλαμβάνει το χώρο παρέμβασης της Περιφέρειας, ούτε φυσικά υπάρχει προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων για τέτοιες εργασίες.
Στη σχετική επιστολή μου προς τον κ. Πατούλη, έθεσα υπόψη του συγκεκριμένα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία δεκαετιών, νόμους, αποφάσεις και διατάξεις από τα οποία προκύπτει ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει καμία αρμοδιότητα παρέμβασης στο Δημοτικό Δίκτυο, παρά μόνον στο Επαρχιακό, το οποίο ορίζεται από την αρχή και το τέλος του σχεδίου πόλεως Γαλατά και σε καμία περίπτωση δεν αφορά τον οικισμό, αφού οι οδικοί άξονες αρμοδιότητας της Περιφέρειας είναι ξεχωριστοί και φυσικά δεν εφάπτονται.
Σήμερα, με έκπληξη διάβασα μια υβριστική και προσβλητική για το πρόσωπό μου απάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη, -στην οποία ουδέποτε αναφέρθηκα- η οποία επιχειρεί να με νουθετήσει και με κατηγορεί ότι υπηρετώ τοπικές πολιτικές σκοπιμότητες, ότι δεν γνωρίζω την νομοθεσία και, επιπλέον, ότι… «προσβάλω την πορεία μου και την παράταξή μου με τη συμπεριφορά μου», επειδή τόλμησα να διατυπώσω την άποψή μου ως εκλεγμένος!
Ειλικρινά, ζητώ συγγνώμη από την κυρία Αντιπεριφερειάρχη: Την επόμενη φορά που θα θελήσω να κάνω κριτική ή να έχω διαφορετική άποψη… υπόσχομαι να ζητήσω την άδειά της προκειμένου… να βελτιώσω τη συμπεριφορά μου!
Αντιπαρέρχομαι όμως, προς το παρόν, το πρωτοφανές ύφος και ήθος της ανακοίνωσης αυτής και μένω στην ουσία της:
Ευχαριστώ πολύ την κυρία Αντιπεριφερειάρχη που αναφερόμενη στο ΦΕΚ1787/τΒ/2007… επιβεβαιώνει εκκωφαντικά την καταγγελία μου!
Αυτό, διότι μια απλή ανάγνωση της απόφασης του τότε κρατικού Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής -στην οποία αναφέρεται η Αντιπεριφερειάρχης- αρκεί για να τεκμηριωθεί ότι ο επίμαχος χώρος στην οποίο εκτελεί παράνομες εργασίες η Περιφέρεια… δεν ανήκει στην αρμοδιότητά της! (Παράρτημα 2-Πίνακες 2 και 5).
Εκεί αναφέρονται ρητά οι τρεις οδικοί άξονες αρμοδιότητας της Περιφέρειας:
1.Γαλατάς-Φανάρι-προς Επίδαυρο δια μέσου Λεσιάς,
2.Γαλατάς-Λεμονοδάσος προς Ερμιόνη, και,
3.Λεωφόρος Επιδαύρου-Δρυόπης-Γαλατά (Νέα χάραξη).
Προφανώς κάποιοι για να δικαιολογήσουν τα ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ τους, γίνονται… ταχυδακτυλουργοί και κάνουν… τα τρία… ένα!!!
Ωστόσο, πέρα από το… Αυτογκόλ, το αναφερόμενο -για… «ξεκάρφωμα» ΦΕΚ- ουδόλως καταργεί το διάταγμα του 1956, ούτε τις αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών για τον καθορισμό των αντικειμενικών αξιών που μνημονεύει ρητά και την οδό 25η Μαρτίου, αλλά αντιθέτως τα επισφραγίζει.
Τέλος, και μόνο από το έργο των «κυβόλιθων» που έγινε απευθείας από τον Δήμο Τροιζηνίας (2004-2007) με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, αποδεικνύεται ότι μιλάμε για δημοτικό δίκτυο, στο οποίο δεν είχε ποτέ καμία αρμοδιότητα και δικαιοδοσία η Περιφέρεια Αττικής, για αυτό άλλωστε ουδέποτε τόλμησε να παρέμβει εκεί κανένας Νομάρχης ή Περιφερειάρχης, σεβόμενος την νομοθεσία και το Δήμο.
Εάν ήταν διαφορετικά, αν η Περιφέρεια είχε αρμοδιότητα, τότε το έργο αυτό… δεν θα το εκτελούσε ο Δήμος, επί Δημαρχίας Σαμπάνη, αλλά η τότε Νομαρχία Πειραιώς!
Ο στρατηγός Μακρυγιάννης έλεγε: «Η αλήθεια είναι πικρή και δεν είναι καιρός να κρύβεται η αλήθεια. Εγώ την αλήθεια θα την ειπώ γυμνή»!
Δια ταύτα: Επειδή ζούμε σε κράτος δικαίου, επειδή οφείλουμε στους πολίτες την αλήθεια, πέρα από παραμορφωτικούς φακούς και σκοπιμότητες και επειδή η νομιμότητα δεν πρέπει να αποτελεί «κενό γράμμα», η αλήθεια θα λάμψει εκεί που οι υπεύθυνοι υποχρεούνται να δώσουν λόγο και δεν μπορεί να ξεφύγουν διαστρέφοντας την πραγματικότητα»

 

Pin It

eep logo