Θλίψη για την απώλεια του Τάσου Νεράντζη

nerantzis tasos 2

Δηλώσεις από όλους τους χώρους

Δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη ένα από τα ιδρυτικά μέλη του κόμματος: τον Τάσο Νεράντζη. Στη μακρά πολιτική διαδρομή του ο Τάσος Νεράντζης έδειξε ήθος, εργατικότητα, συνέπεια. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια»

Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Κωνσταντίνος Τασούλας

«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον Τάσο Νεράντζη, έναν πολιτικό με μακρά και σημαντική διαδρομή, ιδρυτικό στέλεχος της ΝΔ, βουλευτή επί σειρά ετών, υφυπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, υφυπουργό Ανάπτυξης. Με αφοσίωση, εργατικότητα και συνέπεια εκπροσώπησε στη Βουλή τους συμπολίτες του της Β΄ Περιφέρειας Πειραιά, οι οποίοι τον εξέλεξαν σε εννέα εκλογικές αναμετρήσεις. Ο Τάσος Νεράντζης κόσμησε το ελληνικό Κοινοβούλιο, το οποίο υπηρέτησε με ξεχωριστό ήθος από διαφορετικές θέσεις, καθώς διετέλεσε γενικός Γραμματέας, αντιπρόεδρος, πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και μέλος της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Στην οικογένειά του και στους οικείους του εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου».

Δήλωση πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή

«Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετώ τον συνεργάτη και φίλο μου Τάσο Νεράντζη. Υπήρξε σε όλη του τη ζωή αφοσιωμένος σε αρχές και αξίες, υπηρέτησε με ακαμάτη εργατικότητα και συνέπεια την παράταξή μας, τους πολίτες του Πειραιά, τη Δημοκρατία. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου»

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

«Σήμερα έφυγε από τη ζωή ένα ιστορικό πολιτικό στέλεχος, ένας φίλος, ένας αγωνιστής που άφησε την σφραγίδα του ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β’ Πειραιά και μέλος των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, αλλά και ως Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Η απώλειά του μας γεμίζει θλίψη και αφήνει πίσω ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Ο Αναστάσιος Νεράντζης με είχε τιμήσει με τη φιλία του. Ήταν τιμή μου που τον γνώριζα προσωπικά και είχα συνεργαστεί μαζί του αρμονικά επί σειρά ετών.

Το ενδιαφέρον του για την πολιτική και το κοινωνικό σύνολο ήταν ουσιαστικό και καθημερινό.

Για την απώλειά του, εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Καλό του Παράδεισο και αιωνία η μνήμη του».


Δήλωση Νίνας Κασιμάτη, Βουλευτή Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο Τάσος Νεράντζης αφιέρωσε τη ζωή του στα κοινά και στη Β’ Πειραιά.
Τον αποχαιρετώ με σεβασμό και εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους αμέτρητους κοινούς φίλους μας και στο κόμμα του.


Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Πειραιά Γ. Ραγκούση

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του ενός αξιόλογου πολιτικού, του πρώην βουλευτή και Υπουργού της ΝΔ Τάσου Νεράντζη, που υπηρέτησε με ακεραιότητα και αφοσίωση την πολιτική ζωή της χώρας με τη μακρόχρονη θητεία του σε πολλά δημόσια αξιώματα.
Χάρη στις πολιτικές του αρετές και στη γνήσια προσφορά του οι πολίτες της Β΄Πειραιά τον επέλεξαν ως εκπρόσωπό τους σε 9 εκλογικές αναμετρήσεις.
Τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Η ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Πειραιά Θοδωρή Δρίτσα στη σελίδα του στο facebook

"Τάσος Νεράντζης, ένας "αντίπαλος" συναγωνιστής για πειραιώτικα θέματα που δεν θα ξεχάσω ποτέ.
Η θλίψη μεγάλη, η τιμή και ο σεβασμός ανυπόκριτη. Καλό ταξίδι Τάσο!"


Δήλωση προέδρου Ε.Β.Ε.Π., Β. Κορκίδη

«Ο Τάσος Νεράντζης, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο του Πειραιά, για την απλότητά του και γενικά για τον χαρακτήρα του. Έδειξε ήθος, συνέπεια και εργατικότητα. Άριστος γνώστης των ιδιαιτεροτήτων του ευρύτερου Πειραιά, συμπορεύτηκε με το Ε.Β.Ε.Π και την Επιμελητηριακή κοινότητα του Πειραιά για την επίλυση θεμάτων που απασχόλησαν και απασχολούν το επιχειρείν. Οι πολίτες της Β’ Πειραιά, γνωρίζοντας τον άνδρα, τον ετίμησαν με την ψήφο τους, επιλέγοντάς τον να τους εκπροσωπήσει εννέα φορές στην Βουλή. Μέχρι το 2014 ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο απελθών, με το ήθος του, άφησε μία σπουδαία παρακαταθήκη στην πολιτική σκηνή του ευρύτερου Πειραϊκού χώρου.»

Δήλωση Προέδρου Β.Ε.Π. Γ. Παπαμανώλη-Ντόζα

«Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για την απώλεια του πρώην Υπουργού και Βουλευτού Ν.Δ. Τάσου Νεράντζη, ιδρυτικού μέλους της Νέας Δημοκρατίας.
Οι πολίτες της Β’ Πειραιά, τον εξέλεξαν εννέα φορές. Το ήθος και η συνέπεια του, τον κατέστησαν κοινά αποδεκτό από όλες τις παρατάξεις.
Υποστηρικτής της επιχειρηματικότητας και του επιμελητηριακού θεσμού, συνεργάστηκε με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά σε κοινές δράσεις στήριξης της ΜμΕ.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά και στους οικείους του».

 

 

Pin It