Ελληνική ναυτιλιακή πούλησε το παλαιότερο πλοίο του στόλου της

lpg captain markos

To "Captain Markos NL" της Dorian LPG πέρασε σε νέο ιδιοκτήτη

Στην πώληση του παλαιότερου πλοίου του στόλου της προχώρησε η Dorian LPG, συμφερόντων του Γιάννη Χατζηπατέρα, εκμεταλλευόμενη τις υψηλές αξίες στη second hand αγορά.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα, "ξεφορτώθηκε" το πλοίο μεταφοράς LPG, τύπου VLGC (Very Large Gas Carrier), χωρητικότητας 82.000 κυβικών μέτρων και κατασκευής 2006, "Captain Markos NL".

Τα έσοδα από το deal αναμένεται να ανέλθουν σε 42-43 εκατ. δολάρια, ενώ το πλοίο θα παραδοθεί στο νέο του ιδιοκτήτη μέσα στον Αύγουστο.

Η ναυτιλιακή δεν έχει αποκλείσει πωλήσεις κι άλλων παλιών περιουσιακών της στοιχείων. Μία ματιά στο στόλο της, ο οποίος πλέον αποτελείται από 21 VLGS, φανερώνει ότι τα δύο παλαιότερα πλοία είναι τώρα τα "Captain John NP" (κατασκευής 2007) και "Captain Nicholas ML" (κατασκευής 2008).

Νωρίτερα μέσα στο έτος, η Dorian LPG παρήγγειλε ένα LPG carrier, χωρητικότητας 84.000 κυβικών μέτρων, σε ναυπηγείο της Ιαπωνίας, χωρίς να γίνει γνωστό το τίμημα. Σύμφωνα με ναυλομεσίτες, ένα νεότευκτο LPG carrier, χωρητικότητας 80.000 κυβικών μέτρων, κοστολογείτο τότε περίπου στα 70 εκατ. δολάρια.

Το πλοίο, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί το 2023, θα διαθέτει μηχανές διπλού καυσίμου (συμβατικό και LPG).

Την επένδυση είχε κάνει γνωστή ο κ. Χατζηπατέρας κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, επισημαίνοντας, μάλιστα, πως δεν υπάρχει πλάνο για περαιτέρω επενδύσεις σε νεότευκτα.

Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο με κεφαλαιοποίηση ύψους 479,31 εκατ. δολαρίων.

capital.gr

eep logo