Η εταιρεία Boers εμβολιάζει δωρεάν ναυτικούς

Port of Antwerp container terminal

Πρόγραμμα εμβολιασμού σε λιμάνια της Γερμανίας και του Βελγίου

Η Boers, η εταιρεία που ειδικεύεται στις υπηρεσίες πληρώματος, έχει ξεκινήσει πρόγραμμα εμβολιασμού ναυτικών σε λιμάνια της Γερμανίας και του Βελγίου, καθώς στελέχη της ναυτιλίας προειδοποιούν για τοπικές επιδημίες της Covid-19, επειδή οι ναυτικοί δεν εμβολιάζονται αρκετά γρήγορα.

Αναλυτικότερα, οι ναυτικοί που φτάνουν στα λιμάνια της Αμβέρσας, της Γάνδης και του Ζεβρούτζ μπορούν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 μέσω ενός πλάνου της Boers, το οποίο στοχεύει στην προστασία των εργαζομένων της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα είναι διαθέσιμο δωρεάν για όλους τους ναυτικούς κάθε εθνικότητας που φτάνουν στο Βέλγιο για αλλαγή πληρώματος. Θα υπάρχει ωστόσο χρέωση για τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχουν οι λιμενικές αρχές.

«Ο εμβολιασμός όσο το δυνατόν περισσότερων ναυτικών είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για τις αλυσίδες εφοδιασμού και τις παγκόσμιες αγορές», δήλωσε ο Hans Boers, συν-διευθύνων σύμβουλος της Boers.

«Είδαμε με την κρίση αλλαγής του πληρώματος τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ναυτιλιακές εταιρείες για την πρόσληψη ναυτικών για τα πλοία τους. Δημιουργήθηκε έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, η οποία με τη σειρά της οδήγησε σε αύξηση των τιμών για αγαθά, τρόφιμα και βενζίνη, καθώς η ζήτηση ξεπερνά την προσφορά.

Για εμάς, επισημαίνει ο Hans Boers, το πιο σημαντικό είναι να διασφαλίσουμε ότι τα μέλη του πληρώματος που φτάνουν στα βελγικά λιμάνια έχουν πρόσβαση σε δωρεάν εμβόλια. Η προστασία των ναυτικών από τον ιό είναι υψίστης σημασίας - και έχουμε τα μέσα να τους βοηθήσουμε. Όσο περισσότεροι ναυτικοί έχουν εμβολιαστεί, τόσο ταχύτερη η αποστολή των φορτίων και η επιστροφή της ζωής γενικότερα, στην κανονικότητα».

Μάλιστα η Boers πρόσφατα άρχισε να προσφέρει δωρεάν εμβόλια και στα γερμανικά λιμάνια του Αμβούργου και του Bremerhaven. Επιπλέον, η εταιρεία παρέχει εμβολιασμούς σε λιμάνια στις Κάτω Χώρες, για πλοία ολλανδικής σημαίας ή ιδιοκτησίας, αλλά σχεδιάζει να επεκτείνει αυτήν την υπηρεσία σε όλους τους ναυτικούς.

eep logo