Πετρελαιοκηλίδα 3 μιλίων από το φορτηγό που εξώκειλε στην Ιαπωνία

Crimson Polaris japan

Έσπασε σε δύο κομμάτια - οι αρχές παρακολουθούν την εξέλιξη του ατυχήματος

Ένα φορτηγό πλοίο 33.910 τόνων που μετέφερε 21 μέλη πληρώματος εξώκειλε και στη συνέχεια έσπασε σε δύο κομμάτια στα ανοικτά των ιαπωνικών ακτών.

Το Κρίμσον Πολάρις, ένα φορτηγό πλοίο από τον Παναμά, εξώκειλε στις 11 Αυγούστου, περίπου 2,4 μίλια από το λιμάνι Χατσινόχε στη βόρεια Ιαπωνία, σύμφωνα με το CNN.

Το CNN ανέφερε ότι το πλοίο μετέφερε κορμοτεμάχια ξύλου από την Ταϊλάνδη και πλησίαζε στο τέλος του ταξιδιού του όταν κόλλησε στα ρηχά. Αφού διαλύθηκε, άφησε μια πετρελαιοκηλίδα μήκους τριών μιλίων πίσω του.

Ο χειριστής του σκάφους Νίπον Γουσέν δήλωσε στην ιαπωνική εφημερίδα Kyodo News ότι το πλοίο, που ναυπηγήθηκε το 2008, παρασύρθηκε από ισχυρούς ανέμους σε ρηχά νερά.

Και τα 21 μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων οκτώ Κινέζοι και 13 υπήκοοι Φιλιππίνων, μεταφέρθηκαν στην ακτή σε μια προσπάθεια διάσωσης που διήρκεσε περίπου πέντε ώρες, σύμφωνα με το ναυτικό ειδησεογραφικό πρακτορείο The Maritime Executive.

Εκπρόσωπος της ιαπωνικής ακτοφυλακής δήλωσε στο Reuters ότι τα δύο τμήματα του σκάφους δεν έχουν μετακινηθεί ακόμα. Σκάφη των ιαπωνικών αρχών παρακολουθούν την κατάσταση.

huffingtonpost.gr

eep logo