ΠΟΥ: Πιέσεις ώστε να αποτελέσουν προτεραιότητα για τα εμβόλια οι ναυτικοί!

naftergates

Εάν είναι μικρές οι διαθέσιμες ποσότητες

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε οι ναυτικοί να είναι μεταξύ των εργαζομένων -στον τομέα των μεταφορών- που έχουν προτεραιότητα για εμβόλια, εάν οι διαθέσιμες ποσότητες είναι χαμηλές.

Ο οργανισμός του ΟΗΕ έχει επικαιροποιήσει τις οδηγίες του στις κυβερνήσεις για τα εμβόλια, με ειδική μνεία για τους ναυτικούς που έχουν αποκλειστεί στη θάλασσα από την «κρίση του πληρώματος».

«Χαίρομαι που βλέπω ότι ο ΠΟΥ αναγνωρίζει τη σημασία του εμβολιασμού των ναυτικών σε φορτηγά πλοία», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Kitack Lim. «Οι ναυτικοί θα διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην παγκόσμια ανάκαμψη και πρέπει να αρθούν τα εμπόδια στα διεθνή ταξίδια και την αλλαγή πληρώματος».

Αλλά αυτή η κίνηση από μόνη της δεν θα σημαίνει περισσότερα εμβόλια στα χέρια των ναυτικών.

"Έχουν ανέβει στον κατάλογο προτεραιότητας στον ΠΟΥ, αλλά πρέπει ακόμα να μπούνε τα εμβόλια στο πρόγραμμα covax [ανταλλαγή εμβολίων] για να μπορούν να τα έχουν", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Επιμελητηρίου Ναυτιλίας Guy Platten. "Είναι φυσικά ευπρόσδεκτο να βλέπουμε ότι τους δίνει κάποια προτεραιότητα - δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Αλλά αυτό που πραγματικά πρέπει να δούμε είναι εμβολιασμοί".
Ανέφερε επιπλέον ότι τα πρώτα αποτελέσματα έρευνας του ICS έδειξαν ότι πάνω από το 10% των ναυτικών έχουν εμβολιαστεί, ωστόσο ο τελικός αριθμός ενδέχεται να είναι υψηλότερος.
Χαιρέτισε δε τα "λαμπρά" νέα ότι το Βέλγιο θα εμβολιάσει ναυτικούς οποιασδήποτε εθνικότητας από τις 26 Ιουλίου. Οι ιατρικές ομάδες θα εμβολιάσουν τα πληρώματα με το εμβόλιο Johnson & Johnson στα πλοία που θα βρίσκονται στα λιμάνια της Αμβέρσα, της Γάνδης και του Zeebrugge.

Pin It

eep logo