Οι περιορισμοί φτάνουν στο τέλος τους …τα προβλήματα ξαναβγαίνουν στο δρόμο.

anakyklosh pezodromio

του Μάνου Γλαμπεδάκη

Οι 15 μήνες των περιορισμών λόγω της πανδημίας τελειώνουν και αρχίζουν όπως όλα δείχνουν τα βάσανα για την δημοτική αρχή του κ. Βρεττάκου στον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Η κινητικότητα στα τέσσερα μεγάλα προβλήματα της περιοχής:
1. Λειτουργία του εργοστάσιου επεξεργασίας απόβλητων πλοίων oil-one
2. Ίδρυση εργοστάσιου επεξεργασίας απορριμμάτων από την Περιφέρεια
3. Επιθυμία επαναλειτουργίας νεκροταφείου Ανάστασης από τον δήμο Πειραιά
4. Επέκταση Cosco, υπήρξε σταθερή και η αδράνεια της δημοτικής αρχής τα βρίσκει σε μια νέα πιο προχωρημένη κατάσταση.

Σε αυτά να προσθέσουμε τα «επιμέρους» προβλήματα, η εκτόξευση τον τελευταίο χρόνο των απευθείας αναθέσεων υπηρεσιών και μικροέργων χωρίς διαγωνισμούς με υπογραφή δημάρχου σε αθροιστικό ποσόν πάνω από 1 εκατομμύριο, ενώ η επιθυμία του δήμαρχου να «επικαιροποιήσει» τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του δήμου με αύξηση των διευθύνσεων και πρόθεση να αναθέσει την διεύθυνση σε επιλεγμένα από τον ίδιο πρόσωπα χωρίς ίχνος αξιοκρατίας με την δικαιολογία «προσωρινός διευθυντής/ντρια» όπου όμως αυτομάτως δίνει μελλοντικά μόρια στα πρόσωπα για να οριστούν νόμιμα και οριστικά αργότερα έχει ήδη οδηγήσει σε αναβολή 3 δημοτικών συμβουλίων και σε πλήρη ρήξη της δημοτικής αρχής με τον Σύλλογο εργαζομένων.

Σε αυτά να προσθέσουμε την αναμονή δικαστικής απόφασης επί της πρόθεσης της Περιφέρειας να απαλλοτριώσει τα 180 στρέμματα του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων ιδιοκτησίας ΕΤΕ. Η συμφωνία της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής ήταν η απαλλοτρίωση και απόδοση στον δήμο της έκτασης (δέσμευση Γιώργου Γαβρίλη με σύμφωνη γνώμη Δούρου) αλλά δεν υπάρχει καμιά βεβαίωση ότι η συμφωνία «επικαιροποιήθηκε» με την περιφερειακή αρχή του Πατούλη. Υπάρχει μια ανησυχία που εδράζεται στην τακτική των 6 προηγούμενων χρόνων ότι ο δήμαρχος δεν έχει φροντίσει να εξασφαλίσει την απόδοση της περιοχής στον δήμο και αν ο Πατούλης (ευχόμαστε να μην γίνει) αποφασίσει να αξιοποιήσει την περιοχή με δικούς του σχεδιασμούς τότε και μόνον τότε ο δήμαρχος θα τεθεί επικεφαλής του αγώνα κατά των «εισβολέων»

Είναι χαρακτηριστικό της δημοτικής αρχής ότι οποιαδήποτε εξέλιξη στα μεγάλα προβλήματα της πόλης (εξαιρούνται οι θετικές εξελίξεις) δεν ανακοινώνονται. Κάποια στιγμή κάποιος -δημοτική παράταξη, ενημερωτικό σάιτ- μαθαίνει, ανακοινώνει και τότε η δημοτική αρχή ξεσπά δυναμικά και αγωνιστικά κατά των κακών.

Με αυτή την μέθοδο φυσικά όλα τα προβλήματα ένα προς ένα επιδεινώνονται.

Με αυτή την μέθοδο ο κύριος Βρεττάκος παρέλαβε μια πόλη με προβλήματα το 14 και κινδυνεύει να παραδώσει μια βιομηχανική περιοχή …χωρίς προβλήματα το 23.

Στην φωτογραφία μας η …γραφειοκρατική αντίληψη διοίκησης. Θέλουμε ανακύκλωση υαλικών. Και που να την βάλλουμε; Στο πεζοδρόμιο μωρέ, ας κάνουν μια έτσι οι πεζοί να περάσουν…

Pin It

eep logo